Kamattámogatott hitelekLakásfelújítási hitel

A hitel azok számárát nyújt megoldást, akik a Lakásfelújítási támogatással élni kívánnak, megfelelnek a támogatás igénybevételi feltételeinek, ugyanakkor nem tudják önerőből előre megfinanszírozni a felújítás költségeit.

A hitel kamattámogatott, fix kamatozású, a kamat mértéke legfeljebb 3% lehet. A Lakásfelújítási hitel maximális összege 6 millió Ft, maximális futamideje 10 év.

Az 50%-os vissza nem térítendő támogatás összege automatikusan betörlesztésre kerül a hitelbe, és a fennálló tőketartozást csökkenti.

Hitelfelvétel határideje: 2022.12.31.

Neked ajánljuk:

Babaváró hitel

A Babaváró hitel egy államilag támogatott, maximum 10 millió Ft összegű és maximum 20 év futamidejű szabad felhasználású hitel, így a hitelösszeg szabadon felhasználhatjuk bármilyen hitelcélból. A hitel az első 5 évben mindenképpen kamatmentes, és abban az esetben, ha az igénylő házaspárnak 5 éven belül legalább 1 gyermeke születik, akkor a hitel a futamidő végéig kamatmentes marad (amennyiben a kamatmentességre vonatkozó további feltételeknek is maradéktalanul eleget teszünk). Ellenben a hitel piaci kamatozásúvá vált, és az 5 év alatt kapott kamattámogatást is egyösszegben vissza kell fizetni.

Abban az esetben, ha a hitel futamideje alatt egy második gyermek is születik, akkor az aktuálisan fennálló tőketartozás 30%-a elengedésre kerül, egy harmadik gyermek esetében pedig a teljes aktuális tőketartozást elengedik. További előny, hogy egy gyermek születésekor 3 évre kérhetjük a törlesztés szüneteltetését, mely idő alatt kezességvállalási díjat sem kell fizetnünk.

A hitelt kizárólag olyan gyermeket tervező házaspárok igényelhetik, ahol az igénylők idősebbek 18 évnél, de a női fél nem idősebb 41 évnél, a házaspár mindkét tagja magyarországi lakcímmel rendelkezik.

Hitelfelvétel határideje: 2022.12.31.

Neked ajánljuk:

CSOK hitel

A CSOK és Falusi CSOK mellé igényelhető kamattámogatott hitel. A hitel fix kamatozású éves 3%-os kamat mellett. A hitel futamideje maximum 25 év lehet.

A felvehető hitel összege a vállalt és meglévő gyermekek számának függvénye. A CSOK támogatás esetén, valamint egyidejűleg használt lakás vásárlás és korszerűsítés/bővítés céljából igényelt Falusi CSOK támogatás esetén 2 gyermek mellett maximum 10 millió Ft, míg 3 vagy több gyermekre maximum 15 millió Ft a hitelösszeg. A kizárólag bővítés/korszerűsítés céljából igényelt Falusi CSOK esetén 2 gyermek mellett 5 millió Ft, míg 3 vagy több gyermek mellett 7,5 millió Ft a maximálisan felvehető hitelösszeg. Egy gyermek megléte vagy vállalása esetén CSOK hitel nem igényelhető!

A CSOK lakáshitelt azok kaphatják meg, akik jogosultak a CSOK és Falusi CSOK igénybevételére legalább 2 gyermekre (meglévő és vállalt összesen).

A hitel ugyanazon lakáscélra fordítható, mint a megelőlegező CSOK támogatás.

Hitelfelvétel határideje: nem rögzített.