Lakáscélú támogatások

Lakásfelújítási támogatás

A Lakásfelújítási támogatás célja a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása, a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése és az építőipari ágazat fehérítése.

A Lakásfelújítási támogatás vissza nem térítendő támogatás, melynek mértéke a számlával igazolt felújítási költségek 50%-ade legfeljebb 3 000 000 forint. Fontos, hogy a támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet. Figyelembe kell venni továbbá, hogy a támogatás összege utólag, az elszámolás benyújtását és elfogadását követően kerül kiutalásra.

A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő igénylő – azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelheti.

A Lakásfelújítási támogatási program való részvételhez Lakásfelújítási hitel is igénybe vehető, ha nem tudjuk teljes egészében önerőből finanszírozni a felújítási munkálatokat.

Támogatás elérhetősége: 2022.12.31.

Neked ajánljuk:

CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény)

Vissza nem térítendő állami támogatás, amelynek összege a meglévő és/vagy vállalt gyermekek számtól függően 600 ezer – 10 millió Ft. A támogatás használt lakás vagy lakóház vásárlásához és bővítéséhez, valamint új lakás vagy lakóház vásárlásához és építéséhez vezető igénybe.

Használt lakáscél esetén 1 gyermek után 600.000 Ft, 2 gyermek után 1.320.000 Ft, 3 gyermek után 2.200.000 Ft, 4 vagy annál több gyermek után 10.000.000 Ft támogatás igényelhető.

Új lakáscél esetén 1 gyermek után 600.000 Ft, 2 gyermek után 2.600.000 Ft, 3 vagy annál több gyermek után 10.000.000 Ft igényelhető.

Használt lakáscél esetében maximum 2, míg új lakáscél esetében maximum 3 gyermek vállalható. A gyermekek születése határidőhöz kötött. Egy vállalt gyermek 4 év, két vállalt gyermek esetén 8, míg 3 vállalt gyermek esetén 10 éven belül kell maradéktalanul teljesíteni a gyermekvállalást. Ellenkező esetben a nem teljesített gyermekek utáni támogatást büntetőkamattal együtt kell visszafizetni.

A CSOK támogatásnak nem feltétele a házastársi viszony, élettársak és a gyermeküket egyedülálló szülők is igényelhetik.

A CSOK támogatás CSOK hitellel és Babaváró hitellel is kiegészíthető.

Támogatás elérhetősége: nem rögzített

Falusi CSOK

Vissza nem térítendő állami támogatás, amelynek összege a meglévő és/vagy vállalt gyermekek számától, illetve az ingatlan alapterületétől függően 600 ezer – 10 millió Ft. A támogatás egyidejűleg használt lakás vásárlásához és bővítéshez/korszerűsítéshez érhető el, vagy önmagában bővítés/korszerűsítés céljából igényelhető. A támogatás csak meghatározott kistelepüléseken érhető el.

Használt lakásvásárlás és egyidejű bővítés/korszerűsítés esetén 1 gyermek után 600.000 Ft, 2 gyermek után 2.600.000 Ft, 3 vagy annál több gyermek után 10.000.000 Ft igényelhető. Fontos, hogy ekkor a támogatás összegének maximum 50%-a fordítható vásárlásra, a támogatási összeg másik fele korszerűsítésre/bővítésre fordítható.

Kizárólag bővítés/korszerűsítés esetén 1 gyermek után 300.000 Ft, 2 gyermek után 1.300.000 Ft, 3 vagy annál több gyermek után 5.000.000 Ft támogatás igényelhető.

A Falusi CSOK keretében maximum 2 gyermek vállalható. A gyermekek születése határidőhöz kötött. Egy vállalt gyermek 4 év, két vállalt gyermek esetén 8 éven belül kell maradéktalanul teljesíteni a gyermekvállalást. Ellenkező esetben a nem teljesített gyermekek utáni támogatást büntetőkamattal együtt kell visszafizetni.

A Falusi CSOK támogatásnak nem feltétele a házastársi viszony, élettársak és a gyermeküket egyedülálló szülők is igényelhetik.

A Falusi CSOK támogatás CSOK hitellel és Babaváró hitellel is kiegészíthető.

Támogatás elérhetősége: nem rögzített