Melyik Új Széchenyi Hitelt érdemes választanom?

0
28A Széchenyi Hitelek nem mindennapi lehetőséget jelentenek a kis- és középvállalkozások számára. A koronavírus válsághelyzet durván megkeseríti a kkv-szektor szereplőit, sokan a túlélésért küzdenek. Számukra jelenthetnek megoldást a rendkívül olcsó Új Széchenyi Hitelek, melyek segítségével akár anyagi problémák nélkül élheted túl a jelenlegi válságot. Cikkünkben megmutatjuk az egyes hitelek legfőbb jellemzőit, melyek alapján Te is könnyedén megtalálhatod a vállalkozásod számára legkedvezőbb finanszírozási formát.

A koronavírus válság hatására több kkv-szektort megcélzó hitelprogram is indult. Ne maradj le az NHP Hajrá!-t és a Kamatmentes Újraindítási Kölcsönt érintő legfontosabb hírekről sem!

Mi az Új Széchenyi Hitelek célja?

A Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukciónak célja, hogy a koronavírus járvány miatt kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro-, kis- és középvállalkozások gyorsan és könnyen, kedvezményes feltételekkel, illetve a magasabb állami támogatásnak köszönhető alacsony díjakkal elérhető forráshoz jussanak. Az államilag támogatott a hitelkonstrukciók ezért minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel, a teljes futamidő alatt rendkívül alacsony, jellemzően fix kamatozással érhetők el.

Mik az Új Széchenyi Kártya Program elemei?

A következői hitelek adják az Új Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukcióit:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz
  • Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel
  • Széchenyi Likviditási Hitel
  • Széchenyi Beruházási Hitel Plusz
  • Széchenyi Turisztikai Kártya
  • Agrár Széchenyi Kártya
  • Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

Mik az egyes hitelek legfőbb jellemzői?Az alábbi táblázatban összefoglaltuk az egyes konstrukciók legfőbb jellemzőit, melyek egy átfogó képet adnak arról, hogy számodra melyik termék milyen feltételek mellett elérhető.

Mi az egyes hitelek különlegessége?

A koronavírus válság által szinte legdurvábban érintett turisztikai vállalkozások számára egyértelműen a Széchenyi Turisztikai Kártya választása bizonyulnak a legkedvezőbbnek. A szabad felhasználású folyószámlahitel ugyanis 0% kamat és 0% éves kezelési költség mellett igényelhető.

Az agrár vállalkozások finanszírozási igényeit az Agrár Széchenyi Kártya és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz elégíethetik ki attól függően, hogy a vállalkozásnak átmeneti likviditási nehézségek miatt vagy beruházási célok miatt van szüksége hitelre. A kedvezményes Agrár Széchenyi Kártya Plusz 2020. december 31-ig volt elérhető, jelenleg már csak a korábbról ismert Agrár Széchenyi Kártya érhető el. Az új beruházási hitel azonban továbbra is kedvező feltételek mellett és akár 24 hónapos türelmi idő mellett igényelhető.A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz és Széchenyi Likviditási Hitel szabad felhasználású, rendkívül olcsó finanszírozási formát jelentenek a kkv-szektor számára. Az igazán kedvező, éves fix kamatozás azt eredményezi, hogy a 2 év futamidejű folyószámlahitel kamatköltsége 1 millió Ft-ra vetítve összesen mindössze 2.000 Ft. A 3 év futamidejű forgóeszközhitelnél pedig csupán minden felvett 1 millió Ft hitel után csak 3.086 Ft kamatot kell fizetnünk.

A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel kitűnő alternatívát jelent a személyi költségek fedezésére, a munkaerő biztonságos megtartására. A munkahelyek megőrzését támogatni kívánó hitel által akár a vállalkozás két éves bérköltéségének összege is felvehető, a törlesztést pedig elegendő a 9 hónapos türelmi idő után megkezdeni.

Ha éppen beruházást szeretnénk megvalósítani, akkor mindenképp a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz az optimális választás. A beruházási hitel keretében akár 1 milliárd Ft-hoz is hozzájuthatunk maximum 10 éves futamidő mellett. A törlesztést azonban elegendő maximum 2 év türelmi idő után megkezdeni, amikorra már remélhetőleg elmúlnak a koronavírus járvány kedvezőtlen hatásai, továbbá érzékelhetővé válnak a beruházásból származó gazdasági előnyök.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét